Esports

Algemene info

Voor velen wordt gaming gezien als een ontspanning/hobby, maar onderschat de invloed niet op de Millennials en de laatste generatie Z.
Meer en meer zijn er invloeden vanuit sociale media e.d. waar grote brands maar al te graag op inspelen zoals o.a. Coca-Cola, Audi, Monster Energy, Intel, Axe, Red Bull, Kia Motors, Alienware, Pringles, …

Is het een sport?

Daarnaast wordt de esports competitie stilletjes aan gezien tot een echte sport. Er zijn genoeg gelijkenissen met de sportwereld. Hier spreken we van een oog-hand coördinatie, fysieke fitheid e.d.
Natuurlijk is er ook het negatieve effect van een verslaving mogelijk. Hierin is dus een goede balans nodig tussen verschillende onderdelen/factoren.

Financieel

In april 2019 heeft de groep Deloitte Corporate Finance LLC en The Esports Observer een grondige analyse gedaan. In 2018 is er voor $ 4.5 biljoen dollar geïnvesteerd in de esports scene. Ten opzichte van 2014 is dit een stijging van 103 %

Het bedrijf Twitch is in 2014 voor $ 970 miljoen dollar verkocht aan Amazon. De waarde van Twitch ( Q4 2019 wordt nu op $ 3.79 biljoen dollar geschat.

Influencer marketing

Er zijn tal van influencers die in de esports hun professionele carrière maken.
Twitch is de nieuwe televisie!

Lokale activatie

De esports en gaming hub in Kortrijk, de gaming hoofdstad van België. Ze richten zich op elke type gamer, jong en oud, die een interesse heeft in esports. Uiteraard zijn ook niet-gamers die willen kennismaken met één van ‘s werelds populairste entertainment vormen welkom.

Outplayed.be

Educatieve games

Naar aanleiding van de corona-periode hadden we graag eens bij de jonge gezinnen willen polsen of jullie voldoende afwisseling/afleiding hebben voor jullie kinderen.

Hieronder zal een u een lijst vinden die we constant gaan testen/updaten vanaf 5 jaar.

Dit natuurlijk naast het sporten, spelen en lego bouwen 😘

Voor vragen of opmerkingen, contacteer ons gerust!

Help je ons mee de bevraging in te vullen ? Dit kan je hier doen.

Wij helpen je graag met jouw esports project: neem contact!

© Copyright all rights reserved sinds 2010 – BTW BE 0828.051.980 – powered by hvweb.be